Yayın Tarihi: 13.05.2024 22:42

Fakültemiz bünyesinde gerçekleştirilen "Öğrenci-Sektör Buluşmaları-3" etkinliği kapsamında Sigortacılık Sektörü'nün Fırsat ve Tehditleri ele alındı. Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa ÖZTÜRK moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik; Sayın Yakup YAZICI (Quality Sigorta Kurucusu / CEO), Sayın Hüseyin DAĞ (Ant-Dağ Sigorta Şirketi Sahibi) ve Sayın Mehmet ÖZTÜRK'ün (Sigortacı / Bilirkişi) katılımları ile gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında Sigorta Sektörünün bugünü ve geleceği ele alınırken katılımcıların yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı. Katılımcıların birçok konuda farklı bilgi edinebildiği ve sektör ile iç içe geçebildiği etkinlikte; Sayın Yakup YAZICI tarafından girişimcilik, yenilikçilik, sosyal ve organizasyon yapısı ele alınırken, Sayın Hüseyin DAĞ Sigortacılık Sektörünü, gelişen teknolojik anlayış ile teknik açıdan müşteri beklentilerini karşılayan sigorta poliçeleri kapsamlarını ele alarak bilgiler verdi. Sayın Mehmet ÖZTÜRK ise sektör kapsamında hukuki altyapı, bilirkişilik ve sektördeki adanmışlığın önemine değindi. Öğrencilerin ve katılımcıların yoğun ilgisinin görüldüğü etkinlik kapsamında konferans öncesi ve sonrasında bir araya gelen hazirun Sigortacılık Sektörü ile ilgili daha birçok konuya yer vererek fikir alışverişinde bulundu.  Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÖZYÜCEL, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Musa ÖZTÜRK ve  Dr. Öğr. Üyesi Zühal ARSLAN katılımcılara belgelerini sundular. Ardından öğrenciler ve katılımcılar ile sektör etkileşimi adına görüşmeler gerçekleştirilerek etkinlik sona erdi.