Yayın Tarihi: 30.08.2023 22:46

Sevgili Öğrencilerimiz, 

Yaz dönemi stajlarınız için Cumhurbaşkanlığı'nın İnsan Kaynakları Ofisi tarafından organize edilen Staj Seferbirliği projesi kapsamında başvuruda bulunabilirsiniz. Kamu kurumlarında staj yapmayı düşünen öğrencilerimiz sadece https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapabileckelerdir. Özel sektörde staj yapacak öğrencilerimiz ise staj yerlerini kendileri bulabilecekleri gibi Staj Seferbirliği projesi üzerinden de yapabileceklerdir. Başvurular 22 Mart 2021 tarihine kadar yapılabilir. Aşağıda konu ile ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır. 

3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin kamu kurumlarında yapacakları staj için, kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden “Staj Seferbirliği” havuzu için kayıt yaptırmaları gerekmektedir.   
Kayıt için site üzerinden başvuru formunu dolduran öğrenci, kariyer kapısı üzerinden e-devlete yönlendirilecektir. Bilgilerini kontrol edip onaylayan öğrenci stajyer havuzuna dahil edilecektir.
Öğrenci not ortalamasının en az 4 üzerinden 2 olması gerekmektedir.
Başvuru değerlendirmeleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından gerçekleştirilecektir.
Akademik / Mesleki, Sanatsal/ Sosyal ve Sportif Yeterlilik için eğitim bilgileri profile eklenecek, bu 3 alan için puan hesaplanacak ve profil kimlik bilgileri gizlenerek işverenlerin erişimine açılacaktır. Yeterlilik puanı için yapılan tüm çalışmaların belgeleri ile sisteme eksiksiz yüklenmesi gerekmektedir.
Tüm kamu ve özel sektör kuruluşları uygun buldukları adaylara tekliflerini Nisan ayından Aralık ayı sonuna kadar göndermeye devam edecektir. Birden fazla teklif alan öğrenci, kendisi için uygun olan kurumu tercih edebilir.
“Zorunlu Staj” kapsamında staj yapan öğrencilerin sigorta primleri üniversiteler tarafından karşılanmaktadır. 
 
Proje ile ilgili sıkça sorulan sorular ile ilgili açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz. 
Başvuru ile ilgili özet iş akışı bilgilendirmesine buradan ulaşabilirsiniz.