Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) engelli öğrenciler için eğitimde engeli kaldırmak adına çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda ISUBÜ Engelsiz Birim Koordinatörlüğü kurulmuştur. ISUBÜ Engelsiz Birim Koordinatörlüğü, üniversite bünyesindeki özel gereksinimli bireylerin eğitim-öğretim süreçlerine tam ve eşit katılımını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir. Birim, fiziksel, akademik ve sosyal alanlarda erişilebilirliği artırarak, engelli bireylerin üniversite yaşamına aktif katılımını teşvik etmektedir. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen "Engelsiz Üniversite" hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürütmektedir.

ISUBÜ, “Engelsiz Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Birimi Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi” ile engelli öğrencilerin idari, fiziksel, barınma ihtiyaçları ile sosyal ve akademik alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçların karşılanması için yapılması gerekenleri belirleyip, yapılacak çalışmaları planlamak, uygulamak, geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirmeyi amaçlamaktadır.

ISUBÜ aynı zamanda “Engelli Öğrenci Eğitim – Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi” ile önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında kayıtlı bulunan engelli öğrencilerin engel durumlarından dolayı ders ve sınav uygulamalarında karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve engelli öğrencilerin başarılarına pozitif katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Engelsiz Birim Koordinatörlüğü, özel gereksinimli bireylerin eğitim süreçlerini desteklemek amacıyla çeşitli projeler ve etkinlikler düzenlemektedir. Bu kapsamda, TÜBİTAK-4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı gibi projeler yürütülmektedir. Ayrıca, özel gereksinimli öğrencilerle buluşma etkinlikleri, oryantasyon programları ve farkındalık söyleşileri düzenlenerek, öğrencilerin üniversite yaşamına adaptasyonu desteklenmektedir.

Fakülte binasında engelli öğrencilerimiz için engelli rampası, asansör gibi fiziki donanımlara yer verilerek engelli öğrencilerimizin fakültemizin tüm şartlarından eksiksiz bir biçimde yararlanmasına olanak sağlanmıştır. Fakülteye ait fiziki düzenlemeler ihtiyaçlar ve talepler neticesinde değerlendirilerek fakülteyi tüm öğrenciler için eşit şartlar düzeyine getirmeyi amaç edinmektedir.