Muhasebe ve Finans Yönetimi Lisans Programı, engelli bireylerin eğitim-öğretim süreçlerine eşit ve adil koşullarda katılımını sağlamak amacıyla fiziksel, dijital ve pedagojik alanlarda çeşitli düzenlemeler yapmaktadır.


Fiziksel Erişilebilirlik

Fakülte binasında yer alan:

  • Engelli rampaları,

  • Asansör,

  • Geniş kapı açıklıkları

sayesinde engelli öğrencilerin binaya ve dersliklere erişimi kolaylaştırılmıştır.


Dijital Erişilebilirlik

Uzaktan eğitim süreçlerinde kullanılan LMS (Learning Management System) platformları, WCAG (Web İçeriği Erişilebilirlik Rehberi) standartlarına uygun şekilde yapılandırılmıştır. Bu sayede dijital ders materyalleri ve çevrimiçi içerikler tüm öğrenciler için erişilebilir hale getirilmiştir.


Sınavlarda Erişilebilirlik

Engelli öğrencilerin sınavlara eşit şartlarda katılabilmesi için gerekli altyapı sağlanmıştır:

  • Bireysel sınav salonları,

  • Ek süre uygulamaları,

  • Yardımcı personel desteği,

  • Özel materyal kullanımı gibi uygulamalar mevcuttur.

Sınavlarda görevli personel, engelli öğrenci hakları konusunda düzenli olarak bilgilendirilmektedir.


Kurumsal Koordinasyon

Tüm erişilebilirlik uygulamaları, ISUBÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ile iş birliği içinde yürütülmektedir. Bu koordinasyon sayesinde engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik sürekli iyileştirmeler yapılmakta ve erişilebilirlik kültürü kurumsal düzeyde yaygınlaştırılmaktadır.