Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ), uzaktan eğitim faaliyetlerini kurumsal bir yapı altında yürütmek amacıyla Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (ISUBÜ-UZEM) kurmuştur. Bu merkez, üniversitenin tüm akademik ve idari birimlerine yönelik uzaktan eğitim ile ilgili araştırma, geliştirme, uygulama ve stratejik planlamaları gerçekleştirmektedir.

ISUBÜ, uzaktan eğitim faaliyetlerini desteklemek amacıyla gerekli teknik altyapıyı sağlamaktadır. Eğitim Yönetim Sistemi (EYS) üzerinden sunulan ders içerikleri, metin, animasyon ve ses gibi materyallerle zenginleştirilerek öğrencilere 7/24 erişim imkânı sunulmaktadır. Ayrıca, canlı dersler için e-stüdyolar kullanılarak, öğretim elemanları ve öğrenciler arasında eşzamanlı etkileşim sağlanmaktadır.

UZEM, pandemi, doğal afet vb. sebeplerle uzaktan eğitimin verilmesinin bir ihtiyaç haline geldiği durumlarda ve erişilebilirliğin artırılmasının işlevsel olduğu koşullarda zaman ve mekândan bağımsız bir eğitim programı sunmayı hedeflemektedir. Bu merkez, programcılar, ölçme ve değerlendirme ile ilgili alanlarda uzman olan idari ve akademik personellerden oluşan güçlü bir ekibe sahiptir. Teknik donanım ve yazılım alt yapısı yönünden ileri teknolojileri kullanarak “Adobe Connect” üzerinden yapılan canlı (senkron) derslerle kurumsallaşmasını hızla tamamlayarak eğitime hazır hale gelmiştir. Öğretim üyeleri ve öğrenciler, uygulamayı AppStore ve Google Play gibi birçok cep telefonlarının desteklediği platformlardan dilediği yer ve zamanda mobil olarak sisteme giriş yapabilmektedir. Bölümlerin olağanüstü durumlarda hızlı bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli alt yapıyı, eğitimleri ve uygulamaları hızla hayata geçirebilen bir merkezdir.

Türk Dili I ve II, Yabancı Dil I ve II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve II dersleri tüm üniversite genelinde ortak dersler olması sebebiyle pandemi döneminden itibaren uzaktan eğitim ile verilmektedir. Dolayısıyla hali hazırda bulunan uzaktan eğitim alt yapısı pandemi döneminde aniden uzaktan eğitime geçme sürecinde hem öğrencilerin hem de personelin sürece adaptasyonu hızlı ve kolay olmuştur.